Waar is het pak van Iron Man?
Foto: Iron Man / Paramount Pictures

De politie van Los Angeles (LAPD) onderzoekt de verdwijning van het pak dat Robert Downey Jr. droeg in Iron Man uit 2008.

Het pak werd laatst gezien in een opslagruimte aan Weidner Street in Los Angeles tussen februari en eind april. Beschrijving: het pak is rood en goud, en verkeert in uitstekende staat, hoewel er in latere Marvel-films updates van werden gemaakt. Getuigen die informatie menen te hebben over de huidige verblijfplaats van het pak, gelieve zich te wenden tot de LAPD.

Het bericht is te komisch om niet als een grap te brengen, maar het is dus dodelijke ernst. Het pak is 325.000 dollar waard omdat er maar één van is en omdat het, als rekwisiet uit de eerste film van een succesvolle reeks historische waarde heeft.

‘De LAPD kan niet zeggen of de opslagruimte toebehoort aan Walt Disney Studios of een onderaannemer’, verklaarde politiewoordvoerder Christopher No. Dat is agent No, niet Dr No van James Bond. Wat er ons aan doet denken: de Aston Martin DB5 uit Goldfinger werd in 1997 gestolen, en is nooit teruggevonden.