Dodentol Kenia stijgt naar 44
Foto: AFP
Bij een breuk van een stuwdam in Kenia zijn zeker 44 mensen om het leven gekomen. Eerder was sprake van twintig slachtoffers.

De dam van Solai, nabij het dorpje Nakuru, brak woensdagavond omstreeks 21 uur. ‘De balans loopt op tot twintig doden’, verklaarde politiechef Gideon Kibunja, die de reddingsoperaties coördineert, 's nachts in een persconferentie. Daags nadien klinkt het dat de dodentol gestegen is naar zeker 44 slachtoffers. 'We halen nog steeds lijken van onder de modder vandaan', zei politiechef Japheth Kioko aan persbureau Reuters. Er zijn ook nog steeds een 40-tal vermisten.

 

 

De bewuste stuwdam bezweek door de hevige neerslag die de regio alweken teistert. Het wassende water sleurde de huizen mee op een moment dat de inwoners aan het slapen waren. Naast de dodelijke slachtoffers zijn ook minstens 36 mensen overgebracht naar ziekenhuizen.

 

Sinds de start van het regenseizoen in maart zijn in Kenia al ongeveer 150 mensen omgekomen in het noodweer. De voorbije drie regenseizoenen viel er niet veel neerslag, maar in het lopende seizoen wordt een groot deel van Kenia en het oosten van Afrika geteisterd door hevige stortregens.

%