Twee tieners omgekomen bij ongeval met Tesla
Foto: AP

De Amerikaanse transportwaakhond NTSB voert een onderzoek naar een nieuw dodelijk ongeval met een Tesla.

Bij een ongeval met een Tesla in de Amerikaanse staat Florida zijn dinsdagavond plaatselijke tijd twee tieners om het leven gekomen.

De tieners maakten een rit met een Tesla S. De wagen botste tegen een betonnen muur en vloog in brand. De bestuurder en zijn passagier, twee jongens van 18 jaar, kwamen om het leven. Een derde tiener, die achteraan zat, werd uit de wagen geslingerd en raakte gewond.

De Amerikaanse transportwaakhond NTSB is een onderzoek gestart. Het is intussen het vierde onderzoek naar een dodelijk ongeval met een Tesla.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de batterij van de wagen in brand is gevlogen. Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat de automatische piloot met het ongeval te maken heeft, meldt de toezichthouder. Volgens de politie speelde de hoge snelheid een rol in de crash.

Tesla werkt mee met het onderzoek. Het bedrijf van Elon Musk wijst erop dat een crash met hoge snelheid bij elk type voertuig tot een brand kan leiden.

De laatste maanden zijn er verschillende zware verkeersongevallen gebeurd met Tesla’s. In maart was er nog een zwaar ongeval met een Tesla X in Californië, waarbij de automatische pilootfunctie wel ingeschakeld was.