Kim noemt ontmoeting met Trump nu al ‘historisch’
Foto: AP

Volgens de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is de geplande ontmoeting met Amerikaans president Donald Trump ‘historisch’ en vormt die een kans voor een ‘goede toekomst’. Dat heeft hij gezegd tijdens zijn ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, zo bericht het staatspersagentschap KCNA donderdag.

De geplande Amerikaans-Zuid-Koreaanse top ‘zal een historische ontmoeting en de uitstekende eerste stap zijn’ richting ‘een positieve situatie op het Koreaanse schiereiland’ en voor ‘het bouwen van een goede toekomst’, zei Kim volgens KCNA. De Noord-Koreaanse leider drukte ook zijn dank uit aan Pompeo, omdat de Amerikanen ‘een grote interesse hebben getoond om de kwestie met een dialoog op te lossen’.

De ontmoeting van woensdag was al de tweede in korte tijd tussen Kim en Pompeo. Die laatste bracht vorige maand tijdens het paasweekend al een geheim bezoek aan Pyongyang, toen nog als directeur van inlichtingendienst CIA. Ook nu weer stonden ‘praktische zaken’ in verband met de top op de agenda. Volgens KCNA ‘bereikte Kim Jong-un een bevredigende overeenkomst met betrekking tot de zaken die zijn besproken met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken’.

KCNA bevestigt ook dat Kim amnestie heeft verleend aan drie Amerikanen ‘die in Noord-Korea werden vastgehouden wegens anti-Noord-Koreaanse vijandigheden’.

Kim noemt ontmoeting met Trump nu al ‘historisch’
Amerikaans buitenlandminister Mike Pompeo heeft Kim Jong-un al voor de tweede keer ontmoet om praktische afspraken te maken voor de geplande ontmoeting met Donald Trump. Foto: AFP