Chinese interesse voor site Caterpillar Gosselies
Foto: Photo News

Een Chinese fabrikant van elektrische wagens is geïnteresseerd om de site van Caterpillar in Gosselies, of een deel ervan, over te nemen. Dat bevestigt de Waalse minister van Economie Pierre-Yves Jeholet (MR) woensdag in het Waals Parlement.

Caterpillar kondigde in september 2016 aan dat de vestiging in Gosselies bij Charleroi dichtgaat. Zowat 2.300 werknemers van de machinebouwer stonden daardoor op straat.

De site waar Caterpillar gevestigd is, is eigendom van het Waalse Gewest. Dat zoekt naar een overnemer voor het fabrieksterrein, om daar opnieuw tewerkstelling te creëren. Een Chinese fabrikant van elektrische auto’s blijkt nu dus interesse te hebben. Om welke fabrikant het specifiek gaat, is in dit stadium niet duidelijk.

Enkele medewerkers van het kabinet van Jeholet zijn momenteel in China, samen met Awex, het Waalse handelsagentschap en Sogepa, de financiële arm van het gewest. ‘De regio, als eigenaar van de site, blijft alles doen om een overnemer te vinden en de tewerkstelling te behouden’, verzekert Jeholet.