Celtic stuurt Musonda vroeger dan verwacht terug naar Chelsea
Musonda voldeed niet bij Celtic en kwam niet meer van de bank, nu mag hij terugkeren naar Chelsea Foto: Photo News

Charly Musonda Junior keert deze zomer alweer terug naar Chelsea. Het 21-jarige toptalent werd in januari door The Blues nog voor anderhalf jaar uitgeleend aan het Schotse Celtic maar voldeed niet en wordt dus alweer na een half seizoen teruggestuurd naar Londen. Dat nieuws werd ons bevestigd vanuit Chelsea.

In januari kreeg Charly Musonda nog wat hij wilde: een uitleenbeurt. Het toptalent werd door Chelsea voor 1,5 jaar bij de Schotse topclub Celtic gestald maar na drie competitiewedstrijden en twee invalbeurten in de Europa League verzeilde bij op de bank. Op 8 april mocht hij eindelijk nog eens aantreden: hij kreeg van coach Brendan Rodgers... welgeteld vier minuten speeltijd. Nadien verdween de voormalige belofte-international van de radar. Zowel in de kampioenenmatch als de halve finale van de beker - beiden tegen aartsrivaal Rangers FC - zat hij niet eens in de selectie.

De carrière van het veelbelovende talent staat zo nog steeds niet op de rails. Toen hij januari 2016 naar Betis trok, maakte hij nochtans veel indruk in zijn eerste maanden in Spanje. Zodanig dat hij zelfs genoemd werd voor de EK-selectie. Toenmalig bondscoach Marc Wilmots liet hem uiteindelijk thuis. Betis was wel overtuigd en verlengde de uitleenbeurt met een jaar, maar zes maanden later stuurde het Musonda terug naar Londen. De dribbelkont kon zijn wervelende start niet bevestigen en zakte weg.

Musonda hoopte daarop zijn kans te krijgen bij Chelsea, maar Antonio Conte rekende niet op de jonge Belg. Die uitte publiekelijk zijn frustraties op de sociale media, wat hem niet in dank werd afgenomen. In januari van dit jaar bood Celtic hem dan maar een uitweg, zonder succes. Zo staat de teller van de 21-jarige spelmaker op amper 39 profmatchen, waarvan 21 als een invaller. En dat voor de man die werd bestempeld als ‘grootste Belgische talent’...