David Goffin komt in achtste finales in Madrid dan toch niet uit tegen Novak Djokovic
Foto: EPA-EFE

David Goffin (ATP 10) heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid (gravel/6.200.860 euro). Hij versloeg in de tweede ronde de Nederlander Robin Haase (ATP 44) in twee sets: 7-5 en 6-3.

De wedstrijd tussen de 27-jarige Luikenaar en de 31-jarige Nederlander begon gelijkopgaand. Goffin, het achtste reekshoofd in Madrid, ging tot tweemaal toe door de opslag van Haase, maar die maakte zijn spelverlies telkens meteen weer goed. Goffin maakte het verschil dan maar in de slotfase van de eerste set. Bij 6-5 kreeg onze landgenoot twee setballen op de service van Haase. De eerste setbal was meteen de goede en Goffin pakte de set met 7-5.

Ook in de tweede set waren Haase en Goffin aan elkaar gewaagd. In het zesde spel ging Goffin door de opslag van Haase. Dat was meteen genoeg om de tweede set met 6-3 te winnen. De wedstrijd duurde een uur en 24 minuten. Goffin was vrij in de eerste ronde en kwam daardoor meteen in actie in de zestiende finales.

Djokovic onderuit

In de achtste finales neemt hij het op tegen de Brit Kyle Edmund (ATP 22), die enigszins verrassend de Serviër Novak Djokovic (ATP 12), het tiende reekshoofd in Madrid, klopte met 6-3, 2-6 en 6-3.  De wedstrijd duurde een uur en 43 minuten.

In 2011 en 2016 won Djokovic nog het toernooi in Madrid. De Serviër kwam in maart terug in competitie na een operatie aan zijn elleboog. Vorig jaar stond “Nole” na Wimbledon al zes maanden aan de kant wegens pijn aan de elleboog. Sindsdien heeft hij nog geen toernooi gewonnen en heeft hij zijn topvorm nog niet te pakken.

Eerder op de dag versloeg achtste reekshoofd Goffin in de tweede ronde de Nederlander Robin Haase (ATP-44) in twee sets: 7-5 en 6-3. Tegen Edmund speelde de 27-jarige Luikenaar slechts één keer eerder. In de finale van de Davis Cup in 2015 won Goffin op gravel in vijf sets. .