Zorgen voor de Mannschaft: nog steeds vraagtekens bij WK-deelname van doelman Neuer
Foto: Photo News

Iets meer dan een maand voor de start van het WK in Rusland is het nog niet duidelijk of regerend wereldkampioen Duitsland kan rekenen op doelman Manuel Neuer.

De 32-jarige doelman traint al enkele weken terug mee bij Bayern nadat hij meer dan een half jaar buiten strijd was met een voetbreuk. Tot speelminuten voor de Rekordmeister kwam het echter nog niet en dat baart de doelman blijkbaar zorgen, nu de competitie in Duitsland bijna afgelopen is.

"Ik kan het me niet voorstellen dat ik naar Rusland ga zonder wedstrijden op de teller", bekende Neuer dinsdagavond. Bayern speelt dit seizoen nog twee officiële wedstrijden: komend weekend op de slotspeeldag van de Bundesliga tegen Stuttgart en op 19 mei de Bekerfinale tegen Eintracht Frankfurt. Bayern-coach Jupp Heynckes bevestigde woensdagvoormiddag dat de doelman in de competitie niet meer in actie komt, de Bekerfinale behoort wel nog tot de mogelijkheden.

Neuer zegt tevreden te zijn met de vooruitgang die hij geboekt heeft tijdens zijn revalidatie, maar wil tegelijkertijd ook niets forceren. "Ik moet de juiste beslissing nemen voor mezelf, het team en het Duitse voetbal. Het komt er vooral op aan rustig te blijven. Met een polemiek helpen we niemand vooruit."

De Mannschaft is op het WK ingedeeld in een groep met Mexico (17 juni), Zweden (23 juni) en Zuid-Korea (27 juni). Komende week dinsdag maakt bondscoach Joachim Löw een voorselectie bekend waarmee er op 23 mei een oefenstage in Oostenrijk gestart wordt. Mogelijk selecteert Löw daarvoor vier doelmannen, met naast Neuer ook de huidige nummer een Marc-Andre ter Stegen, Kevin Trapp en Bernd Leno. Neuer moet dan mikken op de twee oefenwedstrijden van de Duitsers: op 2 juni tegen Oostenrijk en op 8 juni tegen Saoedi-Arabië. De definitieve 23-koppige WK-selectie moet begin juni aan de FIFA overgemaakt worden.