Rode Duivel Nacer Chadli degradeert: West Bromwich kan zich niet meer redden

West Bromwich verdwijnt na acht seizoenen uit de Premier League. De club van Rode Duivel Nacer Chadli kwam dinsdag zelf niet in actie, maar is zeker van de degradatie omdat Southampton won op het veld van Swansea. De kansen op behoud waren sowieso al miniem. Alleen als het inhaalduel van de 31e speeldag tussen Swansea en Southampton op een gelijkspel eindigde, kon West Brom zich mathematisch nog redden.

Southampton deed een gouden zaak en is zo goed als zeker van het behoud. Het kan wel nog bijgehaald worden door Swansea, maar heeft een veel beter doelsaldo. Swansea heeft dan wel weer een beter doelsaldo dan Huddersfield, dat ook maar drie punten voor de Welshe club staat. Huddersfield heeft wel nog twee matchen te goed, maar niet tegen de minste tegenstanders: woensdag op verplaatsing bij Chelsea en zondag thuis tegen Arenal. Swansea neemt het zondag op de laatste speeldag in eigen stadion tegen hekkensluiter Stoke City op.

Rode Duivel Nacer Chadli degradeert: West Bromwich kan zich niet meer redden
Southamptn won en blijft in de Premier League Foto: AFP

De 28-jarige Chadli speelt sinds de zomer van 2016 voor West Brom en heeft er nog een contract tot 2020. Eerder speelde hij voor Tottenham, dat hem in Nederland ging halen bij Twente.