Assistent-coach Bernd Thijs verrassend ontslagen bij AA Gent, slechts enkele weken voor zijn contract afliep
Foto: Photo News

KAA Gent neemt met onmiddellijke ingang afscheid van assistent-trainer Bernd Thijs. Dat meldt de club verrassend op drie speeldagen van het seizoenseinde, terwijl zijn contract na dit seizoen sowieso afliep. Een verklaring van het plotse einde van de samenwerking met de T3 werd niet meegedeeld.

Bernd Thijs kreeg deze middag van algemeen directeur Michel Louwagie te horen dat hij werd ontslagen. De technische staf werd later ingelicht maar een verklaring werd niet meegedeeld.

In Gent sinds 2007

De 39-jarige Limburger was als speler al actief voor de Buffalo’s tussen 2007 en 2014 nadat hij eerder uitkwam voor Standard (1995-2000), Racing Genk (2000-2004), het Turkse Trabzonspor (2004) en het Duitse Borussia Mönchengladbach (2005-2007).

In april 2014 zette hij zijn spelersloopbaan stop na veelvuldig blessureleed. Hij werd vervolgens assistent bij AA Gent van Hein Vanhaezebrouck. Bij het ontslag van HVH vorig najaar en de komst van nieuwe coach Yves Vanderhaeghe bleef hij op post. Tot nu. Het is geen geheim dat Thijs ergens als hoofdcoach aan de slag wilde.

LEES OOK: Wrevel bij Vanderhaeghe in Gent: “Niets meer gehoord van bestuur”

“De club blijft hem erkentelijk voor de behaalde resultaten”

“KAA Gent houdt eraan Bernd Thijs te bedanken voor zijn jarenlange inzet als speler en kapitein”, klinkt het bij AA Gent. “De club blijft hem erkentelijk voor de behaalde resultaten waarbij vooral de bekerwinst altijd in ons geheugen gegrift zal staan. KAA Gent wenst Bernd succes toe in zijn verdere carrière en hoopt dat zijn vorming als trainer bij onze club een meerwaarde zal betekenen.”

AA Gent liet - na een sterke start (6/6) - een desastreuze reeks (1/15) optekenen in Play-off 1. Donderdag trekken de Gentenaars op de achtste speeldag naar Racing Genk.

De pijnlijke neergang van de Buffalo’s: enkele weken geleden nog titelkandidaat, nu bijna laatste in Playoff 1