Parking C wordt overstapparking
Foto: put

Deze zomer kunnen mensen hun auto achterlaten op Parking C aan de Brusselse Heizelvlakte om dan met het openbaar vervoer naar het stadscentrum te gaan. Dat meldt La Dernière Heure.

Parking C, de plaats waar het Eurostadion had moeten komen, wordt voorlopig een overstapparking met 1.000 parkeerplaatsen. Daarover heeft de stad en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest een akkoord gesloten.

Er moet een pendeldienst komen naar het nabije metrostation Koning Boudewijn. Zo kunnen pendelaars vandaaruit met het openbaar vervoer in het Brussels stadscentrum geraken. Dat moet het Brusselse verkeer verlichten tijdens de renovatie van de Leopold II-tunnel, die de hele zomer wordt afgesloten.

Het is nog niet duidelijk of er een permanente parking komt. Het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) hoopt van wel, zo meldt de VRT.

In maart trok het Brussels stadsbestuur definitief de stekker uit het Eurostadion. Eerder had Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) de vergunningsaanvraag voor de bouw geweigerd.