Politie pakt ‘seksbos’ in Kortrijk aan

Op basis van een nieuw burgemeestersbesluit mag de Kortrijkse politie vanaf nu iedere bezoeker van De Libel fouilleren en om zijn identiteitskaart vragen. Spullen die wijzen op seksuele handelingen, worden in beslag genomen.

De stad pakt daarmee de overlast aan in de omgeving van De Libel in het stadsgroen Marionetten, die een plek moet zijn om te ravotten of om te genieten van de natuur.

‘Het stadsgroen Marionetten verbindt het Preshoekbos met het Kennedybos’, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). ‘De Libel is toegankelijk vanaf de Shell-parking langs de E17. De bosjes in de omgeving zijn een aantrekkingspool voor personen die losse seksuele contacten zoeken op publiek domein. De politie moet overtreders op heterdaad betrappen, maar dat is niet eenvoudig. Daarom ondernemen we nu actie.’

De politie mag vanaf nu iedereen fouilleren die zich lijkt te misdragen. Er kan ook een inbeslagname volgen. Het wordt verboden om de wandelpaden te verlaten. Wie dit toch doet, kan beboet worden. Ook wie zich in de bosjes bevindt, kan een GAS-vaststelling krijgen.