NBA. Onstopbare LeBron James brengt Cavs naar finale Eastern Conference
Foto: EPA-EFE

De Cleveland Cavaliers hebben zich maandagavond als eerste geplaatst voor de finale van de Eastern Conference in de NBA. Onder aanvoering van een opnieuw uitmuntende LeBron James wonnen de Cavaliers met 128-93 van Toronto, goed voor hun vierde zege op rij. In de andere wedstrijd in het oosten leed Boston zijn eerste nederlaag bij Philadelphia (103-92). De Celtics leiden wel nog altijd met 3-1 in de tussenstand.

Toronto, nochtans het beste team in de Eastern Conference in de reguliere competitie, kwam op alle vlakken te kort tegen Cleveland. Toch was het één man die opnieuw alle aandacht naar zich toe trok. Sterspeler James vond in de play-offs zijn topvorm en was - na drie eerdere topprestaties tegen de Canadezen - ook maandag opnieuw niet te stuiten. ‘King James’ tekende voor 29 punten en elf assists.

James bezorgde Cleveland in 2016 al eens een titel in de NBA. In 2015 en 2017 moesten de ‘Cavs’ in de grote finale buigen voor Golden State Warriors.

De tegenstander van Cleveland in de oostelijke finale is nog niet bekend. Boston kon zich maandag eveneens plaatsen voor de eindstrijd, mits winst bij Philadelphia. Maar de Celtics gingen met 103-92 onderuit bij de 76’ers. De tussenstand komt hierdoor op 3-1. Donderdag krijgt Boston in eigen huis een nieuwe kans om de klus te klaren.

Alle uitslagen van maandag:

EASTERN CONFERENCE:

Cleveland - Toronto 128-92

Cleveland wint de halve finale met 4-0 en plaatst zich voor de finale

Philadelphia - Boston 103-92

Boston leidt met 3-1

Programma van dinsdag:

Houston - Utah

Houston leidt met 3-1

Golden State - New Orleans

Golden State leidt met 3-1

Het team dat vier keer wint, stoot door naar de finale in zijn Conference.