Pascal Smet niet op ‘open burgerlijst’ van SP.A in Brussel
Foto: BELGA

De SP.A trekt in de stad Brussel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen met een open burgerlijst naar de kiezer. Ans Persoons trekt de lijst, Pascal Smet komt niet op.

De andere namen worden later deze maand bekendgemaakt, maken de socialisten bekend in een persbericht. Het programma en de invulling van de plaatsen op de lijst worden bepaald via een participatief stadsproject. Het resultaat moet een ‘gevarieerd en gedurfd programma’ worden.

‘We moeten in deze stad op een andere manier aan politiek gaan doen Deze samenwerking is daarop een antwoord’, stelt gemeenteraadslid Ans Persoons. ‘Er zullen geëngageerde Brusselaars op onze lijst staan uit alle wijken en gemeenschappen die onze stad rijk is. Het is een heel diverse groep mensen die we hebben samengebracht. Ze delen allemaal dezelfde hunker naar een socialer, duurzamer en progressiever stadsbestuur dat de bewoners op de eerste plaats stelt.’

Na twaalf jaar in de gemeenteraad en met het oog op de decumul zal Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet geen lokaal mandaat meer opnemen. ‘Meedoen aan een verkiezing om indien verkozen direct ontslag te nemen, is oude politieke cultuur. Bovendien wil ik me volledig op het Brussels Gewest kunnen concentreren en daarna de parlementsverkiezingen van 26 mei volgend jaar’, zegt Smet.