Belgische zangeres Maurane overleden
Maurane is de artiestennaam van Claudine Luypaerts. Foto: AFP

De Belgische zangeres Maurane is op 57-jarige leeftijd overleden. Haar levenloze lichaam werd maandagavond aangetroffen in haar bed in haar woning in Schaarbeek, meldde de Franstalige openbare omroep RTBF. Een woordvoerder van het Brusselse parket bevestigt het nieuws.

‘Er is een opsporingsonderzoek geopend. Een wetsdokter en het lab van de federale politie zijn ter plaatse gegaan’, zegt de woordvoerder. Volgens hem wordt het overlijden op dit moment niet als verdacht beschouwd.

Maurane, wier echte naam Claudine Luypaerts is, werd op 12 november 1960 geboren. Ze is de dochter van een componist en een pianolerares. In totaal maakte ze elf albums. In 1986 bracht ze haar eerste album ‘Danser’ uit. Haar laatste album, ‘Ouvre’, dateert van 2014. Vanaf 2016 hield ze het artiestenleven voor bekeken wegens problemen met haar stembanden, maar dit voorjaar had ze haar terugkeer aangekondigd.

Afgelopen zondag gaf Maurane nog een optreden op het Brusselse Paleizenplein tijdens het Irisfeest van het Brussels Gewest.

Brel

Ze werkte aan een nieuw album - een eerbetoon aan Jacques Brel - dat voor de herfst van 2018 was gepland. Een nieuwe tournee zou er in 2019 komen.

Maurane kreeg in ons land in 2003 de onderscheiding van ridder in de Kroonorde. In Frankrijk werd ze in 2011 gedecoreerd als officier in de Orde van Kunst en Letteren. Ze was ook als actrice actief, onlangs nog in de Franse film ‘Le Collier rouge’ van regisseur Jean Becker.