Twee doden en veertien gewonden bij treinongeval in Beieren
Foto: AP

Bij een botsing tussen een goederentrein en een passagierstrein in de Duitse deelstaat Beieren, zijn maandagavond twee doden en veertien gewonden gevallen. Dat zegt een woordvoerder van de politie. De treinbestuurder en een vrouwelijke passagier overleefden de botsing niet. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, moet nog worden onderzocht.

De passagierstrein van spoorwegmaatschappij Bayerische Regiobahn botste rond 21.20 uur frontaal op de stilstaande goederentrein. Het ongeval gebeurde op minder dan honderd meter van het station van de stad Aichach, op het traject tussen Ingolstadt en Augsburg. Aan boord van de passagierstrein waren ongeveer twintig mensen.

Geen van beide treinen ontspoorde bij het ongeval. De politie, brandweer en hulpdiensten zijn massaal te plaatse. ‘De situatie is onder controle’, zegt de politiewoordvoerder.

Onder de veertien gewonden zijn er één zwaargewonde en twee ‘middelmatig zwaargewonden’. De overige elf liepen slechts lichte verwondingen op.

Het was maandag al het tweede dodelijke treinongeluk in Beieren. In de plaats Seeshaupt werd een auto op een spoorwegovergang gegrepen door een regionale trein. De bestuurder en een passagier van de wagen kwamen daarbij om. Op de trein, die een zestigtal mensen vervoerde, raakte één passagier lichtgewond.