Sinksenfoor gaat samenwerken met theater
Foto: Jan Van der Perre

De jaarlijkse Sinksenfoor gaat op zaterdag 19 mei van start op Spoor Oost in Antwerpen. Ondanks de concurrentie van het WK voetbal mikken de foorkramers op een minstens even hoog bezoekersaantal als de 800.000 van de succeseditie van vorig jaar.

De Sinksenfoor duurt opnieuw iets meer dan vijf weken en kan uitpakken met twee nieuwe attracties. De Tower is de hoogste reizende attractie van Europa en stond al eens eerder op de Sinksenfoor, maar is nu nog twintig meter hoger. De zitjes klimmen naar een hoogte van 95 meter, kantelen dan naar beneden en maken een vrije val. Shakers is dan weer een verzameling zitcabines die aan duizelingwekkende snelheid ronddraaien én overkop gaan.

Geen muziek

De muziekoptredens van de voorbije jaren worden bij gebrek aan belangstelling weer afgevoerd. Er is wel een nieuwe culturele samenwerking ontstaan met het Fakkeltheater dat een voorstelling voorbereidt rond de Sinksenfoor, maar daarover worden pas later details bekendgemaakt.

De Sinksenfoor loopt van zaterdag 19 mei tot en met zondag 24 juni. Van zondag tot donderdag is de foor open tot middernacht, op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur, één uur later dan tot nu toe het geval was.

Stadsbestuur en foorkramers vragen om zo veel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Voor het eerst is er een combiticket beschikbaar waarmee je voor 4,6 euro met De Lijn heen en terug kan en waarvoor je een korting krijgt bij een van de 143 attracties.