‘Het is een plek met ongelooflijke uitzichten en de aanwezigheid van veel wilde dieren.’ Zo luidt het verkoopspraatje van Vladi Private Islands, het bedrijf dat het eiland op de markt zet.

Het eiland maakt deel uit van de Shetlandeilanden en heeft een oppervlakte van 26 hectare. Het vasteland is gemakkelijk bereikbaar, het Schotse dorps Walls is maar een boottocht verwijderd. De Shetlandeilanden liggen wel dichter bij Noorwegen dan bij de rest van Schotland.

Bouwaanvragen al goedgekeurd

Het eiland is volledig verlaten, er woonde niemand meer sinds 1934. De twee huizen die er nog staan, zijn in slechte staat, maar het vastgoedbedrijf heeft er wel op toegezien dat de bouwaanvragen voor een renovatie van de huizen zijn goedgekeurd. Er mag ook een nieuwe pier, een opslagschuur en een traditionele watermolen gebouwd worden.

Om de site te vernieuwen staan ook zonnepanelen en een windmolen voor energie op de planning. Daarnaast kan er ook een ecologische septische tank geïnstalleerd worden, die het riool -en regenwater via rietvelden zuivert.

Elk aanbod vanaf 250.000 pond, omgerekend ongeveer 280.000 euro, wordt aanvaard. Meer informatie op de website van Vladi Private Islands.