Zieke Elise Mertens trekt zich terug uit dubbelspel op WTA-toernooi Madrid
Foto: Photo News

Elise Mertens heeft zich maandag met haar Nederlandse dubbelpartner Demi Schuurs teruggetrokken uit het dubbelspel op het WTA-toernooi van het Spaanse Madrid (gravel/6.685.828 dollar). Mertens heeft last van maag- en darmklachten. Dat meldt tennisorganisatie WTA op Twitter.

Mertens en Schuurs zouden het aanvankelijk opnemen tegen Kirsten Flipkens en de Letse Jelena Ostapenko, maar eerder op de dag trok het Belgisch-Letse duo zich terug uit het dubbelspel. Flipkens en Ostapenko werden vervangen door de Oekraïense Olga Savchuk en de Russische Anastasia Pavlyuchenkova. Maar een paar uur laten besloten ook Mertens en Schuurs zich terug te trekken, omdat Mertens volgens de WTA last heeft van haar maag en darmen. Daardoor gaan Savchuk en Pavlyuchenkova meteen door naar de achtste finales.

Zaterdag won Mertens nog het WTA-toernooi in het Marokkaanse Rabat, een dag later versloeg ze Alison Van Uytvanck in de eerste ronde in Madrid. Dinsdag neemt Mertens (WTA-16), als ze voldoende hersteld is, het in de zestiende finales van het enkelspel op tegen Simona Halep, de Roemeense nummer een van de wereld.