TIP. Ga bloemen spotten dit weekend
Koninklijke serre in Laken Foto: BELGA

Weet u niet wat gedaan dit verlengd weekend? Dan kan u op verschillende plaatsen nog last minute prachtige bloemen gaan bekijken.

1. Koninklijke Serres in Laken - tem vrijdag 11 mei

De Koninklijke Serres openen elk jaar maar drie weken de deuren. Dit jaar is dat van zaterdag 21 april tot vrijdag 11 mei. Het Paleis heeft dit jaar extra inspanningen gedaan om mensen met een beperkte mobiliteit beter te kunnen ontvangen. Er is een aangepast traject, waarbij je zowat de helft van het volledige parcours door de tuinen van Laken kan zien.

Dit jaar is ook de Congoserre, met subtropische planten, heropent. De restauratiewerken zijn nog niet helemaal af, maar er worden wel bezoekers toegelaten.

Dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 mei zijn de serres open van half 10 tot 17 uur. Donderdag zijn ze ook ’s avonds open, van 20 tot 23 uur. En op de laatste dag, vrijdag 11 mei kan je de bloemen bewonderen van 13 tot 17 uur en van 20 tot 23 uur. Toegang kost 2,5 euro.

2. Keukenhof - tem zondag 13 mei

Keukenhof is dé plek in Nederland om deze lente te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen, en andere bolbloemen. Dit jaar is het thema ‘Romantiek in bloemen’. In het park bloeien veel vroegbloeiers en het Willem-Alexanderpaviljoen toont nu al meer dan vijfhonderd soorten bloeiende tulpen.

Het Keukenhof is dagelijks geopend van 8 tot 19 uur 30. De kassa sluit om 18 uur. Voor 10:30 uur en na 16:00 uur is het minder druk in Keukenhof.

De tickets voor volwassenen kosten 17 euro online en 18 euro aan de kassa. Kinderen onder de drie jaar mogen gratis binnen, kinderen van vier tot zeventien jaar betalen achter euro.

3. Plantentuin Meise

In de Plantentuin in Meise valt er altijd wel iets te zien.

Op 13 mei organiseert de Plantentuin een bestuivingswandeling met als thema ‘verleiding en bedrog’.

Van 1 mei tot 20 juni kunnen bezoekers deelnemen aan een historische wandeling. De Plantentuin is namelijk bijna 200 jaar, dat is ouder dan België. Daarnaast lopen er ook verschillende expo’s: ‘Verliefd op de natuur’ en ‘Natura Artis Magistra’.

De Plantentuin is deze periode van het jaar open van 9.30 tot 18.30. De laatste toeging is om 17.30. De prijs voor een ticket is zeven euro voor een volwassene, zes voor 60+ of personen met een beperking. Kinderen onder de vijf betalen niet, kinderen van zes tot zeventien jaar één euro.