Een zeventienjarig meisje is vrijdag in de Indiase deelstaat Jharkhand verkracht en levend in brand gestoken. Dat meldt de politie.

‘Het meisje heeft brandwonden op 95 procent van haar lichaam’, zegt politieagent Shailendra Barnwal.

De politie heeft een negentienjarige man uit dezelfde buurt als het slachtoffer aangehouden. Hij wou naar verluidt trouwen met het meisje, maar zij was daar niet klaar voor.

Volgens de politie wachtte de man tot het meisje alleen was, brak hij in en verkrachtte haar. Daarna overgoot hij haar met brandstof en stak hij haar in brand. De buren hoorden het slachtoffer schreeuwen en hebben haar naar het ziekenhuis gebracht.

Dit is het tweede gelijkaardige incident in enkele dagen tijd. Een ander Indiaas meisje werd onlangs in dezelfde wijk ook levend in brand gestoken. Zij overleefde de aanval niet.

Veertien verdachten zijn opgepakt en zes anderen zijn op de loop.

Ondanks de aanscherping van de wetgeving op het vlak van seksueel geweld in India blijven zulke voorvallen zich voordoen.

De Indiase regering heeft onlangs een wet aangenomen die de doodstraf mogelijk maakt voor verkrachters van kinderen onder de twaalf jaar.

In India waren er in 2016 ongeveer 40.000 meldingen van verkrachting. Het ware aantal zou nog hoger liggen, omdat zulke voorvallen in de Indiase samenleving vaak worden verzwegen.