Indrukwekkende recordreeks van Lotto-renner Adam Hansen stopt na Giro: “Tijd voor verandering”
Foto: Photo News

Aan de recordreeks van de Australiër Adam Hansen komt na de Ronde van Italië een einde. De renner van Lotto Soudal startte in de Giro voor de twintigste keer op rij in een grote ronde. Tegen Cyclingnews zei de 37-jarige Hansen dat de tijd is gekomen om te breken met zijn traditie. “Deze Giro wil ik nog uitrijden, maar dan is het tijd voor verandering.”

Hansen neemt een zomerpauze om de batterij op te laden en ontbreekt daarom in de Tour de France. “Ik hoop met deze andere opbouw op eigen successen”, verklaart Hansen, die in totaal 27 keer aan de start stond van een grote ronde.

Zijn indrukwekkende reeks begon in 2011 met de Ronde van Spanje. Sindsdien ontbrak Hansen geen enkele keer op de deelnemerslijsten van de drie grote ronden (Giro, Tour, Vuelta). Op zijn palmares staan ritzeges in zowel de Giro (2013) als de Vuelta (2014).

Vorig jaar leek al eens een einde te komen aan zijn recordreeks. Hansen werd in eerste instantie niet geselecteerd voor de Vuelta. Maar doordat ploeggenoot Rafael Valls tijdens een training zijn heup brak, maakte Hansen toch zijn opwachting.