Nieuwe burgemeester Freiburg aangevallen na verkiezingsoverwinning
Foto: BELGAIMAGE

In het Duitse Freiburg is de nieuwgekozen burgemeester Martin Horn zondagavond aangevallen tijdens zijn overwinningsviering.

De partijloze Martin Horn (33) versloeg in de tweede ronde van de burgemeesterverkiezingen Dieter Salomon (Die Grünen). Die was al 16 jaar lang burgemeester.

Tijdens het overwinningsfeest viel een man Horn aan en sloeg hem in het gezicht. Door zijn bril liep hij een wonde op onder het oog en daarnaast verloor hij ook een tand, zo meldde de politie van Freiburg. De nieuwgekozen burgemeester werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 54-jarige verdachte werd opgepakt. Zijn motief is nog onduidelijk.

Uittredend burgemeester Salomon reageert verontwaardigd en wenst Horn beterschap. ‘Het is erg dat in onze stad zoiets gebeurt.’

Horn kreeg 44,2 procent van de stemmen achter zijn naam, terwijl Salomon op 30,7 procent kon rekenen. De 57-jarige zittende burgemeester - die in de aanloop naar de verkiezingen had gezegd dat hij zou stoppen met politiek indien hij niet werd herverkozen - moet op 1 juli de fakkel doorgeven aan zijn 24 jaar jongere uitdager.