Verstappen:
Max Verstappen in de Red Bull RB14 Foto: Red Bull Racing
Na zijn crash tijdens de GP van Azerbeidzjan kijkt Max Verstappen reikhalzend uit naar de volgende F1-race in Spanje. Volgens Verstappen vormt de komende race een belangrijke graadmeter voor de rest van het seizoen.

Max Verstappen kende een bewogen raceweekend in Azerbeidzjan maar ondertussen verschuift de focus van zowel Verstappen alsook de rest van de F1-paddock naar de volgende race in Spanje. De teams hebben bijzonder veel ervaring op het circuit de Barcelona-Catalunya, waarop in de aanloop naar het seizoen ook acht dagen getest werd.

"Iedereen heeft al enorm veel rondjes in Barcelona gereden en ik kijk er naar uit om te zien hoeveel progressie de wagens er dit jaar boeken," aldus Verstappen.

"We hebben heel wat updates die onderweg zijn, hopelijk zijn ze erg goed en bevinden we ons nog dichter. bij de wagens vooraan. Iedereen zal echter heel wat nieuwe onderdelen meebrengen naar Barcelona."

Al de rijders en teams kennen het circuit als hun broekzak. De F1-teams introduceren er traditioneel hun eerste groot pakket met updates voor de wagens. Wanneer je in Spanje sterk weet te presteren heb je dan ook meestal een voordeel voor de rest van het seizoen.

"Het kan een cruciaal moment voor de rest van het seizoen worden. Ik ben benieuwd hoe iedereen zal presteren."

"Onze wagen is zeer snel maar we hebben nog nood aan wat extra topsnelheid. Hopelijk is die op komst."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: