Schlagerzanger zoekt nu ook het voetlicht van het politieke toneel
Bart Anneessens-Cops komt op. Foto: idh

Schlagerkoning Bart Anneessens-Cops zorgt voor een verrassing van formaat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Hij komt op met zijn eigen lijst Gemeentebelangen.

Dat Bart Anneessens-Cops, vooral gekend als organisator van volksfeesten en schlagerzanger, in de politiek wilde, is op zich geen verrassing. De voorbije maanden waren er contacten met diverse partijen, maar hij komt op met een eigen volkspartij waarvan hij zelf ook lijsttrekker wordt.

“De huidige meerderheidspartijen in Sint-Pieters-Leeuw weten niet meer wat er leeft in de vele straten en wijken”, zo verduidelijkt hij. “Daarom is er nood aan een volkspartij voor iedere Leeuwenaar zonder onderscheid. Punten waar ik wil voor gaan zijn onder meer het verbeteren van de handel en mobiliteit in Ruisbroek. Het cultuuraanbod moet toegankelijker worden, er is meer aandacht voor armoede nodig, er moeten meer activiteiten voor jongeren komen en bij sociale faciliteiten moet de voorkeur naar huidige inwoners van Sint-Pieters-Leeuw gaan.”

Stunt

Bart zou Bart niet zijn, moest hij ook niet meteen uitpakken met een stunt. “Als ik verkozen word, verdeel ik het eerste jaar mijn volledige loon onder alle erkende verenigingen van groot-Leeuw, want ik stap niet in de politiek omwille van de centen. De Leeuwenaren moeten op de eerste plaats komen”, aldus Bart Anneessens-Cops.

Ondertussen zoekt Bart Anneessens-Cops volop kandidaten om mee zijn lijst Gemeentebelangen te vervoegen. Begin juli wil hij zijn volledige lijst rond hebben.