Man die vrouw neerstak op straat in Antwerpen, wordt voorgeleid
Foto: rr
De 42-jarige man die zaterdagavond in de Antwerpse wijk Kiel een 39-jarige vrouw op straat neerstak, wordt voor de onderzoeksrechter geleid voor poging doodslag. Dat zegt de lokale politie. De vrouw verkeert niet in levensgevaar.

Omstreeks 18.40 uur zaterdagavond werd in de Alfons De Cockstraat een 45-jarige vrouw van Burundese origine ogenschijnlijk zonder aanleiding aangevallen op straat door een voor haar onbekende man met een mes. De vrouw werd zwaar toegetakeld en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd, maar verkeert niet in levensgevaar.

Een getuige van de steekpartij zette te voet de achtervolging in op de dader en volgde een man tot in de nabije Abdijstraat, waar een vijftigtal omstaanders hem konden tegenhouden tot de politie arriveerde.

De verdachte is een 50-jarige man van Rwandese origine. Hij zou niet bekendstaan bij het gerecht. Opvallend is dat er niet meteen een band lijkt te zijn tussen dader en slachtoffer, de aanleiding voor het incident is dan ook nog erg onduidelijk.

De man zal voor de onderzoeksrechter worden geleid voor poging doodslag. Dat meldt het parket van Antwerpen, dat de verdere aanhouding van de verdachte vraagt. De man ontkent wel iedere betrokkenheid bij de feiten.