Meghan wordt dan toch door haar vader naar het altaar begeleid
Foto: Photo News

Kensington Palace heeft nieuwe details vrijgegeven over het nakende huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. In tegenstelling tot wat eerder werd gesuggereerd, zal de bruid toch door haar vader naar het altaar worden begeleid.

Thomas Markle en Doria Ragland, de ouders van Meghan Markle, zullen allebei ‘een belangrijke rol’ spelen bij het huwelijk van hun dochter op zaterdag 19 mei, aldus Kensington Palace. Voor deze aankondiging werd nog volop gespeculeerd dat de bruid misschien door haar moeder naar het altaar zou worden begeleid, maar dat klopt dus niet.

Haar moeder zal ’s ochtends wel samen met Markle plaatsnemen in de auto die hen naar Windsor Castle brengt, waar Thomas Markle vervolgens zijn dochter tot bij haar toekomstige echtgenoot zal begeleiden. ‘Miss Markle is enorm blij om haar ouders aan haar zijde te hebben bij zo’n belangrijke gebeurtenis’, zegt Jason Knauf, communicatieverantwoordelijke van Kensington Palace.

De ouders van Markle, die zijn gescheiden toen zij zes jaar oud was, zullen in de week voor het huwelijk ook kennismaken met de koninklijke familie, inclusief de Queen, prins Philip, prins Charles, prins William en Kate.

Geen bruidsmeisje

Ook de broers en zussen van de overleden prinses Diana zullen aanwezig zijn op het huwelijk van Harry en Meghan. Jane Fellowes, een van de twee oudere zussen van Diana, zal ook een rol spelen tijdens de ceremonie.

Verder werd ook bekendgemaakt dat Markle geen bruidsmeisje heeft aangeduid. ‘Ze heeft een hechte vriendengroep en wilde niemand verkiezen. Ze werden allen actief betrokken bij de voorbereidingen van het huwelijk.’

Het enige lid van de koninklijke familie dat niet bij het huwelijk aanwezig zal zijn, is de pasgeboren prins Louis. De 96-jarige prins Philip, nog herstellende van een heupoperatie, zal als alles goed gaat wel aanwezig zijn bij het huwelijk van zijn kleinzoon.