Buzarnescu vervoegt Kvitova in finale WTA-Praag
Foto: EPA-EFE

De Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA 37) heeft zich vrijdag als tweede geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Praag (gravel/250.000 dollar). Buzarnescu, het zevende reekshoofd, klopte de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 58) na bijna 2,5 uur tennis in drie sets (4-6, 6-3 en 7-5).

In de finale wacht voor de Roemeense een confrontatie met thuisspeelster Petra Kvitova (WTA 10), het tweede reekshoofd. Zij versloeg in haar halve eindstrijd de Chinese Shuai Zhang (WTA 31), het zesde reekshoofd, in twee sets (7-6 (8/6) en 6-0). Kvitova en Buzarnescu namen het nooit eerder tegen elkaar op.

Voor de 29-jarige Buzarnescu wordt het haar tweede WTA-finale. Eerder dit jaar verloor ze in Hobart haar eerste eindstrijd in een WTA-toernooi van Elise Mertens.

Voor de 28-jarige Kvitova kan het haar 23e WTA-titel worden (in 30 finales). In Praag verloor ze de finale al eens in 2011. Vorig jaar was de titel in de Tsjechische hoofdstad voor de Duitse Mona Barthel, Kvitova en Buzarnescu namen toen niet deel.