'Vaginabroek' hangt binnenkort misschien in de winkelrekken
Foto: rr
Janelle Monáe overweegt om haar 'vaginabroek', het veelbesproken roze kledingstuk uit de video van haar hit 'Pynk', op de markt te brengen.

Er is al heel wat inkt gevloeid over de roze vaginabroek van Janelle Monáe in de videoclip van Pynk, een buitenmaats exemplaar dat een beetje doet denken aan de jumpsuit die Kansai Yamamoto voor David Bowie ontwierp. Maar roze dus, met bloemblaadjes die niet toevallig op schaamlippen lijken: Pynk is een ode aan de vagina. 

Wie er niet genoeg van kan krijgen, kan in de nabije toekomst misschien wel zijn eigen exemplaar kopen. De zangeres vertrouwde People toe dat ze de broek graag in productie zou willen brengen, al zijn daar nu nog geen concrete plannen voor.

Volgens Duran Lantink, de 30-jarige Nederlander die de broek heeft ontworpen op vraag van Monáe's stiliste, zal het bijzondere kledingstuk dit najaar niet ontbreken in een tentoonstelling van het Fashion Institute of Technology in New York, Pink: the history of a punk, pretty, powerful color.

Overigens dragen niet alle vrouwen in de videoclip zo'n vaginabroek, en dat is volgens Monáe omdat zij gelooft dat 'niet alle vrouwen een vagina nodig hebben om vrouw te zijn'.