Avondspits richting Nederland in de knoop door ongevallen
E19 (archiefbeeld)

Het verkeer op de E19 van Antwerpen naar Breda moet de snelweg verlaten ter hoogte van Meer, als gevolg van een ongeval net over de grens met Nederland. Daardoor is de avondspits grondig verstoord Het verkeer moet via Zundert of Meerle naar Nederland rijden.

Bij hinder op de E19 raadt het Vlaams Verkeerscentrum normaal aan om via de A12 naar Nederland te rijden. Maar ook op die snelweg gebeurde een ongeval ter hoogte van Loenhout, richting Nederland, wat ook daar tijdelijk voor stevige hinder zorgde. Volgens Radio 2 was daar een vrachtwagen met geitjes bij betrokken. Dit ongeval was ook pas kort voor de avondspits afgehandeld. 

Twee gewonden

Volgens de Nederlandse lokale nieuwszender Omroep Brabant botste bij het ongeval in Nederland een bestelbus op een vrachtwagen op de A16, de in Nederland gebruikelijke naam voor de E19, bij knooppunt Galder. Twee inzittenden van het bestelbusje zouden gewond zijn geraakt. De vrachtwagen vervoerde melk en liep een lek op door de botsing.

Het knooppunt Galder blijft nog dicht tot 18 uur, zo tweet het Nederlandse ANWB Verkeer, die zelf ook niet duidelijk meer kon zeggen wat de beste optie was om naar Nederland te trekken.