Elf jonge talenten kiezen niet voor buitenland maar voor RSC Anderlecht
Foto: Belga
'Ik heb belangrijk nieuws voor de toekomst van RSCA mee te delen', aldus voorzitter van RSC Anderlecht Marc Coucke. Elf leden van lichting U17 hebben hun eerste profcontract getekend bij Anderlecht.

'In Youth we trust', verkondigde Marc Coucke. 'De jeugd is een prioriteit voor ons. We hebben een zeer beloftevolle lichting U17, bouwjaar 2001-2002, met veel potentieel. De situatie echter niet evident. Pas vanaf 16 jaar kunnen ze bij ons een profcontract tekenen en vanaf 14-15 jaar bij buitenlandse clubs. De grootste talenten op Neerpede worden dan ook vanaf 13 jaar gestalkt door buitenlandse clubs, makelaars en familie. Daarom kan ik met veel trots melden dat elf leden van die gouden lichting U17 tegen alle verwachtingen allemaal een eerste profcontract hebben getekend', aldus Coucke.

De jongens die bijtekenden zijn Jeremy Doku, Mathis Suray, Anouar Ait El Hadj, Lucas Lissens, Halim Timassi, Killian Sardella, Loic Masscho, Chris Kalulika, Yari Verschaeren, Antoine Colassin en Zacarias Antonio.

'Ze kiezen voor sportief project in plaats van het grote geld'

'Het gaat hier om allemaal jeugdinternationals die liever voor het sportief project van RSCA kiezen dan louter voor het geld, dat is zeker een goeie zaak', trad sportief manager Luc Devroe zijn voorzitter bij.

Ook voor hoofd jeugdopleidingen Jean Kindermans en zijn team betekent dit een beloning voor het goede werk dat op het opleidingscentrum geleverd wordt. 'Deze jongens zijn stuk voor stuk talenten die we al jaren kennen en kneden. Ze zijn vertrouwd zijn met onze duidelijke visie en ons opleidingsmodel. Ik ben erg blij dat ze ervoor gekozen hebben om hun opleiding hier in Neerpede verder te zetten. Zij staan nu voor de zeer moeilijke maar tegelijkertijd ook erg mooie opdracht om door te groeien van jong talent naar profvoetballer.'