Ikea schrapt banen in België
Foto: AFP

Ikea Group gaat 150 banen schrappen, maakte de Zweedse meubelgigant bekend. De meeste daarvan, 110 jobs, verdwijnt in Zweden. Ook België en Nederland zijn getroffen.

Het is nog onduidelijk hoeveel jobs er precies in ons land zullen verdwijnen. Woordvoerster Annelies Nauwelaerts benadrukt dat er geen jobs verloren gaan bij Ikea België. De Belgische organisatie en het distributiecentrum in Winterslag zijn dus niet betrokken bij de reorganisatie.

‘Het gaat enkel om de global support-afdeling’, aldus Nauwelaerts. Alleen ondersteunende functies voor de groepsorganisatie komen dus in het vizier, bijvoorbeeld in human resources, marketing en communicatie. Deze mensen zijn in ons land tewerkgesteld in Zaventem.

‘Momenteel zijn de onderhandelingen bezig’, zegt communicatieverantwoordelijke Kajsa Johansson vanuit Malmö. ‘We hebben geen exacte deadline en zullen de ontslagen werknemers zo veel mogelijk begeleiden.’ Ikea streeft naar een ‘eenvoudige organisatie, die meer wendbaar en minder bureaucratisch is’, aldus retailmanager Tolga Öncü in een persbericht. ‘We willen een schone lei betreffende onze organisatie’, bevestigt Johansson.