Mourinho praat positief over enkelblessure van Lukaku en contractverlenging van Fellaini
Foto: Photo News

Romelu Lukaku zal morgen/vrijdag zeker niet van de partij zijn wanneer Manchester United op bezoek gaat bij Brighton & Hove Albion op de 37e speeldag in de Premier League. Dat heeft coach José Mourinho donderdag bekendgemaakt op een persconferentie.

De finale van de FA Cup op 19 mei tegen Chelsea op Wembley moet wel lukken voor de Rode Duivel. “Ik hoop het. Het ziet er positief uit, ja”, stelde de Portugees. “Maar morgen is hij er zeker niet bij. We moeten meer scans afwachten.”

De topscorer van Manchester United hinkte zondag in de competitietopper tegen Arsenal (2-1) na 50 minuten met een enkelblessure naar de kant. Volgens verschillende media revalideert Lukaku momenteel in de Move to Cure-praktijk van Lieven Maesschalck in Antwerpen.

"Nu is het aan Fellaini"

Mourinho had het op het persmoment ook over Marouane Fellaini, die einde contract is. De middenvelder, sinds 2013 bij de Red Devils, bekritiseerde deze week zijn club voor het talmen om zijn contract te verlengen. "Hij weet dat ik wil dat hij blijft, en ook de club wil dat hij blijft. Hij heeft een voorstel, nu is het aan hem om te beslissen of hij het al dan niet aanvaardt. Ik blijf vol vertrouwen. Hij heeft het hier naar zijn zin, met een coach die in hem gelooft", besloot Mourinho.