Ruil werkdruk in voor vlakdruk, diepdruk of hoogdruk
Themabeeld Foto: Getty Images/iStockphoto

Drukdrukdruk, het tweedaagse grafiekfestival dat allerlei druktechnieken in de kijker zet, is dit weekend opnieuw van de partij. De organisatoren pakken deze keer uit met activiteiten over heel België, en zelfs eentje over de Franse grens.

De organisatie voor de beeldende amateurkunsten Kunstwerkt organiseert een tweede editie van drukdrukdruk, een grafiekweekend met workshops, tentoonstellingen en atelierbezoeken waarin alle geheimen van de droge naald, de linosnede en andere druktechnieken geopenbaard worden.

Op 5 en 6 mei zullen meer dan zeventig ateliers de deuren wagenwijd openzetten, van Brugge tot Luik. In het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen kunt u bijvoorbeeld leren hoe een mini-herbarium te drukken met gelatine, de Academie van Gent legt uit hoe u zelf een zeefdruktafel kunt maken met simpele materialen uit een doe-het-zelf-winkel en wie de Japanse houtsnede onder de knie wil krijgen, kan afzakken naar Studio 8 in Aarschot.

Ook in Wallonië zijn er heel wat drukateliers die een activiteit organiseren, en zelfs in Rijsel kunt u terecht bij L’atelier Pressing voor een inwijding in de nog niet zo gekende riso-techniek. Het Gentse printcollectief Topo Copy toont in onderstaande video wat u daarbij kunt verwachten.

Het volledige programma van drukdrukdruk vindt u terug op de website.