Tracy Enta maakt overstap naar Open Vld: “Dit voelt aan als thuiskomen”
Foto: Orys Advocaten

Tracy Enta, die tot mei in de Borgerhoutse districtsraad voor Groen zetelde, maakt de overstap naar Open Vld voor een plek op de kieslijst in Antwerpen. De 25-jarige advocate ambieert zowel een positie in de districtsraad als in de gemeenteraad. “Ik haat hokjesdenken”, aldus de nieuwbakken aanwinst.

Tracy Enta stond in 2012 op 19-jarige leeftijd op de 22ste plek op de Borgerhoutse districtslijst voor het kartel sp.a-Groen. Ze behaalde 270 voorkeurstemmen en werd negende opvolger in 2016 op de banken van de districtsraad.

“Ik ben Groen dankbaar”

Nu maakt ze de overstap naar de Antwerpse kieslijst van Open Vld. “Ik ben Groen dankbaar voor de kansen die ze me gegeven hebben en die ik met beide handen gegrepen heb maar eigenlijk was ik altijd al liberaal”, zegt Enta. “Doorheen de jaren ben ik gegroeid als mens én als politica en nu voel ik aan dat ik bij Open Vld meer op mijn plaats zit. Het project van de liberalen met kopman Philippe De Backer in Antwerpen valt het laatste jaar erg op en spreekt me aan. Ik ben een zeer vrij persoon, die liefst iedereen laat doen en zelf vrij laat kiezen. Ik haat hokjesdenken. Ik hecht zeer veel belang aan kwalitatief onderwijs en gelijke startkansen, waarbij ik geloof in de kracht van het individu om die kansen ook te grijpen met beide handen. Dat past perfect in het kader van de Open Vld. Overstappen voelt als thuiskomen.”

Tracy Enta maakt overstap naar Open Vld: “Dit voelt aan als thuiskomen”
“Tracy is een madam met pit”, aldus Antwerps lijsttrekker voor Open Vld Philippe De Backer. Foto: Dirk Kerstens

Kandidaat-burgemeester Philippe De Backer is verheugd met haar komst. “Tracy is een madam met pit, en duidelijk een échte liberaal. Ik ben maar wat blij om haar te mogen verwelkomen in onze ploeg. Ze heeft goede ideeën en bestuurservaring in het district. Ik ben tevreden dat ons project opvalt en we goede mensen aanspreken. Tracy is een rolmodel voor veel jongeren in Borgerhout. Zij doet aan politiek om haar district te verbeteren, dat is wat wij met Open Vld voor ieder district én de ganse stad willen. Ik ben nu al trots op haar.”

Voorzitter van de Borgerhoutse Open Vld-afdeling, David Van Turnhout, juicht de overstap van Enta toe. “Tracy’s keuze geeft aan dat we er helemaal staan met een ijzersterk team en een verbindend project. Dat stemt me vanzelfsprekend gelukkig. Tracy is écht een aanwinst voor ons team.”