Nieuwe spitsstrook op E17 in Gent geopend
Themabeeld. Foto: BELGA

Op de E17 tussen De Pinte en Zwijnaarde mogen automobilisten in de richting van Antwerpen tijdens de ochtendspits op de pechstrook rijden. Het verkeer moet zo vlotter en veiliger verlopen.

Tussen het op- en afrittencomplex van De Pinte en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde werd een spitsstrook aangelegd over een afstand van 5 kilometer.

De dynamische borden boven de weg zullen met een groene pijl aangeven wanneer het rijvak geopend is. Een rood kruis betekent dat de spitsstrook gesloten is. Dat betekent dat de spitsstrook in het geval van een ongeval kan afgesloten worden. Er werden ook vluchthavens aangelegd, zodat weggebruikers in geval van nood nog steeds kunnen uitwijken.

‘Dit is de eerste spitsstrook in Vlaanderen die alleen ‘s ochtends toegankelijk is’, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Het verkeer op de E17 richting Gent verloopt elke ochtend moeizaam. Tussen het op- en afrittencomplex in De Pinte en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde staan tijdens de ochtendspits regelmatig files.

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft ook de afslagstrook van de E17 richting de E40 (Oostende/Brussel) verlengd. Deze ingreep moet er samen met de spitsstrook voor zorgen dat het verkeer tijdens de ochtendspits vlotter en veiliger verloopt.