De opmerkelijke rentree van Laurens De Plus na zeven maanden: “Ik genoot van de pijn in m’n benen”
Foto: BELGA

In zijn eerste wedstrijd sinds zijn zware val in de Ronde van Lombardije van vorig jaar en na de aanrijding door een vrachtwagen eind januari heeft Laurens De Plus (Quick-Step Floors) zich dinsdag meteen laten opmerken bij zijn rentree. De 22-jarige Belg reed een attractieve finale in Eschborn-Frankfurt (WorldTour) en is blij dat hij weer deel uitmaakt van het peloton.

Lees ook:Kristoff wint voor de vierde keer op rij Eschborn - Frankfurt, Naesen spurt naar derde plek

“Ik kan niet wachten om de adrenaline en de sfeer in het peloton te voelen. Het wordt geen makkelijke comeback, maar ik ben altijd in voor een uitdaging”, liet De Plus vooraf nog weten. En die uitdaging heeft de jonge Belg met beide handen gegrepen. De Plus, die vorig jaar in de Ronde van Lombardije zwaar ten val kwam en eind januari opnieuw voor een lange revalidatie stond toen hij samen met ploegmaats Jungels en Vakoc op training werd aangereden door een vrachtwagen, kleurde dinsdag mee de finale van de Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt.

“De beginfase was een beetje zoeken en tasten. Ik moest het gevoel in het peloton weer te pakken krijgen”, aldus De Plus. “Maar na dertig kilometer vergat ik dat ik ooit was weggeweest. Ik voelde me goed en genoot zelfs van de pijn in mijn benen. Dat ik meteen mee ten aanval kon gaan, was een geweldig gevoel na zoveel maanden. Ik verraste mezelf door het zo goed te doen bergop, maar na tweehonderd kilometer sloeg wel de man met de hamer genadeloos toe.”

De volgende afspraak voor De Plus is de Ronde van Californië, die 13 mei van start gaat. “De stress en nervositeit die ik vandaag voor de start nog had, is nu helemaal weg. Ik ben nu vooral super gemotiveerd en kijk heel erg uit naar de trip naar Amerika. Nu staan er nog enkele trainingsdagen op het programma en maandag vlieg ik naar Californië. Het is echt geweldig om weer terug tussen de renners en de staf te zijn.”

Oliver Naesen verrast zichzelf met podiumplaats

Oliver Naesen behaalde dinsdag zijn beste resultaat van het seizoen. De Belgische kampioen sprintte in de Duitse WorldTour-klassieker Eschborn-Frankfurt naar een derde plaats, achter Michael Matthews en winnaar Alexander Kristoff. “Een leuke verrassing”, reageerde de 27-jarige renner van AG2R.

De opmerkelijke rentree van Laurens De Plus na zeven maanden: “Ik genoot van de pijn in m’n benen”
Foto: Photo News

Voor Naesen was het zijn eerste wedstrijd sinds Parijs-Roubaix. “Dat ik meteen op het podium sta, is dan ook een leuke verrassing”, doet hij zijn verhaal. “Ik stond voor het eerst na mijn klassieke campagne weer aan de start. Deze wedstrijd was dus zeker geen doel op zich. Erger nog, ik had onderweg de slechtste benen die ik dit jaar al gevoeld hebt. En toch sta ik op het podium.”

In de Duitse eendagsklassieker kregen de renners traditiegetrouw een pittig parcours voorgeschoteld en een spervuur aan aanvallen zorgde voor een lange finale. “Ik heb echt de hele dag afgezien”, vertelt Naesen. “In de slotfase heb ik mezelf opgepept om te blijven volgen en er alles aan te doen om een mooie ereplaats te behalen. En dat is dan ook nog eens gelukt. Via de Ronde van Californië en de Dauphiné ga ik nu de komende weken mijn klimmersbenen zoeken om dan uiteindelijk in de Tour zoveel mogelijk te betekenen voor Romain Bardet.”

De opmerkelijke rentree van Laurens De Plus na zeven maanden: “Ik genoot van de pijn in m’n benen”
Foto: AFP