Facebook helpt u binnenkort aan een date
Foto: AFP

Facebookbaas Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat zijn bedrijf binnenkort de datingmarkt zal betreden.

‘Er zitten 200 miljoen mensen op Facebook die zeggen dat ze “single” zijn’, zei Zuckerberg in een speech voor de jaarlijkse F8-beurs. ‘Daar kan duidelijk wat aan gedaan worden.’ Het is voor het eerst dat Facebook zich op de datingmarkt begeeft, maar volgens Zuckerberg is het een logische stap voor een bedrijf dat mensen helpt om met elkaar in contact te geraken.

Zuckerberg heeft duurzame romantische relaties in gedachten, ‘geen hook-ups’. ‘Het zal een optionele feature zijn, die we binnenkort zullen lanceren’, zei hij ook nog, zonder een specifieke datum mee te delen.

Op de nieuwspagina van Facebook kan u alle op til staande innovaties ontdekken. Zo zal u binnenkort kunnen videobellen via Instagram, en kan u u binnenkort via Facebook als bloeddonor laten registreren.

De Facebook-ceo stelde wel gerust dat de service uitgewerkt wordt met veel aandacht voor het recht op privacy van de gebruikers. ‘Facebookvrienden zullen elkaars datingprofiel niet kunnen zien’, legde hij uit.

Sinds het schandaal rond Cambridge Analytica is privacy erg prioritair voor Facebook. In dat licht onthulde Zuckerberg ook nog dat het bedrijf werkt aan een nieuwe ‘clear history’ functie, waarmee gebruikers hun zoekgeschiedenis permanent zullen kunnen verwijderen.

Tinder keldert

Na de speech van Zuckerberg kreeg Match Group zware klappen op de beurs. Het bedrijf boven Tinder and OKCupid beleefde zijn slechtste dag in meer dan twee jaar, met een daling van 21 procent.