Mysterieuze trailer onthult releasedatum tweede seizoen ‘13 reasons why’
In het eerste seizoen van ‘13 reasons why’ stapte de 17-jarige Hannah Baker uit het leven. Foto: Beth Dubber/Netflix
Het langverwachte tweede seizoen van de Netflix-hitserie 13 reasons why komt op 18 mei uit. Dat nieuws werd op de Twitter-account van de show bekendgemaakt. Alle afleveringen zullen - net zoals vorig jaar - in één keer op de streamingsdienst verschijnen.

Aan het einde van het eerste seizoen werd duidelijk dat er in 2018 een vervolg zou komen. Omdat het verhaal van Hannah helemaal afgerond leek, luidde de vraag hoe het verder moest in seizoen twee. ‘De mensen vergeten dat bij elke tape ook iemand hoort met een eigen verhaal’, zei bedenker Brian Yorkey vorig jaar in mei al aan Entertainment Weekly. ‘We kennen de versie van Hannah, maar er is nog zoveel meer te vertellen over de verschillende personages.’ In datzelfde interview verklapte hij ook dat ‘er opnieuw voice-overs zullen zijn in elke aflevering, maar niet van Hannah’.

Het lijkt er dus op dat Hannah niet meer het centrale punt van de serie is. Wie dan wel, is onderwerp van discussie op sociale media. De meesten lijken ervan overtuigd dat Tyler het hoofdpersonage wordt in het tweede seizoen. De hobbyfotograaf en stalker van Hannah kocht in de laatste aflevering van seizoen 1 een geweer.

In het eerste seizoen van 13 reasons why stapte de 17-jarige Hannah Baker uit het leven, nadat ze cassettebandjes had gestuurd naar de personen die zij verantwoordelijk achtte voor haar wanhoopsdaad. De reeks veroorzaakte veel commotie, omdat de zelfdoding van het meisje erg expliciet in beeld werd gebracht. Uit onderzoek bleek dat zoiets kan aanzetten tot kopieergedrag.