Elise Mertens laat geen spaander heel van Slovaakse in eerste ronde in Rabat
Foto: Photo News

Elise Mertens (WTA 19) heeft zich dinsdag overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rabat (250.000 dollar). Ze smeerde op het Marokkaanse gravel de Slovaakse Kristina Kucova (WTA 281) een double bagel (6-0, 6-0) aan. In het Tsjechische Ostrava kreeg topreekshoofd Ruben Bemelmans een stevige pandoering van het nummer 252 van de wereld.

Na amper 56 minuten stond de eindstand op het scorebord. Het was het eerste onderlinge duel tussen de 22-jarige Limburgse en de vijf jaar oudere Slovaakse. Mertens, het eerste reekshoofd, neemt het in de achtste finales op tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 226) of de Roemeense Ana Bogdan (WTA 67).

Met Kirsten Flipkens (WTA 73) staat nog een tweede Belgische op de hoofdtabel van de Grand Prix De SAR La Princesse Lalla. Zij wipte maandag in drie sets het Kroatische derde reekshoofd Petra Martic (WTA 40). Haar volgende opponente wordt de Australische Ajla Tomljanovic (WTA 96) of de Spaanse qualifier Silvia Soler-Espinosa (WTA 218). Maryna Zanevska (WTA 146) en Marie Benoit (WTA 369) strandden in de kwalificaties. Zanevska neemt wel deel aan het dubbeltoernooi.

Pandoering voor Ruben Bemelmans

Ruben Bemelmans (ATP 106) is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het Challengertoernooi in het Tsjechische Ostrava (gravel/64.000 euro). De Limburger, het eerste reekshoofd, verloor kansloos van de Fransman Vincent Millot (ATP 252) met 6-1 en 6-1. Na slechts 48 minuten was de wedstrijd afgelopen.

Met Kimmer Coppejans (ATP 317) en Arthur De Greef (ATP 289) staan nog twee Belgen op de tabel van het Prosperita Open. Coppejans schakelde maandag in de eerste ronde de Fransman Geoffrey Blancaneaux (ATP 291) uit met 7-6 (7/3) en 7-5, De Greef staat vandaag/dinsdag tegenover het Oekraïense tweede reekshoofd Sergiy Stakhovsky (ATP 126).

De 30-jarige Bemelmans komt later op de dag nog een tweede keer in actie in het dubbeltoernooi, aan de zijde van de Nederlander Tallon Griekspoor.

Maryna Zanevska sneuvelt in eerste ronde dubbelspel

Maryna Zanevska is er dinsdag niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van het dubbelspel te plaatsen in Rabat (250.000 dollar). Samen met de Spaanse Silvia Soler-Espinosa verloor ze in de eerste ronde met 6-3 en 6-2 van de Australische Lizette Cabrera en de Kroatische Jana Fett.