Loopbaanbegeleiding tijdens boswandeling: ‘Te gek voor woorden’
Foto: Getty Images

Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) vindt het een ‘waanzinnig idee’ dat Vlaanderen via loopbaancheques zou bijdragen om loopbaanbegeleiding tijdens een boswandeling te krijgen.

Loopbaanbegeleiding tijdens boswandeling: ‘Te gek voor woorden’
Lorin Parys Foto: Photo News

Werknemers en zelfstandigen die twijfelen over hun carrière, kunnen voortaan met loopbaancheques ook loopbaanbegeleiding krijgen in de vrije natuur. Tijdens een wandeling krijgen ze professioneel advies van een natuurcoach.

‘Vind hier eens iets in het bos dat een mooi beeld geeft van wie jij bent.’ Of: ‘Kijk eens naar dit kleine boompje en vertel wat je hierbij voelt.’ Op die manier wil de natuurcoach met wie je op pad gaat in het bos helpen weer een klaar zicht te krijgen. Of je wel gelukkig bent op het werk, of je die andere job nu moet aan­nemen of niet, wat je kan doen om de stress te verminderen. Het Agentschap Natuur en Bos leidt natuurcoaches op, erkend door de VDAB, om daarmee te helpen.

De kostprijs zou neerkomen op 550 euro, waarvan Vlaanderen 510 euro zou betalen. Daar is parlementslid Parys het niet mee eens. ‘Te zot voor woorden’, stelde Parys in De Zevende Dag op Eén. Hij wil de zaak aankaarten in het Vlaams parlement.