Abba brengt nieuwe nummers uit
Foto: ISOPIX, GVDV, pn, IKB, DVT

De Zweedse popgroep Abba heeft twee nieuwe nummers opgenomen. Dat heeft de band vrijdag bekendgemaakt. Het was 35 jaar geleden dat de band nog muziek had uitgebracht.

‘De beslissing is een onverwacht gevolg van de opwindende ABBA avatar tour’, zo staat het op de website van de Zweedse popgroep. Abba heeft een ‘digitale toer’ gehad, met hologrammen die gebaseerd zijn op hoe de bandleden er in de jaren 70 uit zagen. ‘Het is perfect’, zei Benny Anderson daarover in de Australische media. ‘Zo kunnen we optreden terwijl ik thuis de hond aan het uitlaten ben.’

Maar nu is er dus nieuwe muziek. ‘We vonden alle vier dat het na 35 jaar leuk kon zijn om nog eens samen de opnamestudio in te duiken’, schrijven Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid. ‘Het was alsof de tijd had stilgestaan en we gewoon even op vakantie geweest waren.’

De band heeft twee nieuwe nummers opgenomen. Eén van die nummers is ‘I still have faith in you’. Het nummer zal uitgevoerd worden door de ‘digitale versies’ van de Abba-leden tijdens een tv-special, geproduceerd door de omroepen NBC en BBC in december. ‘We zijn dan misschien oud, maar dit nummer is nieuw. En het voelt goed’, besluit de band.

In de jaren zeventig en tachtig was Abba een heuse hitmachine, met liedjes als 'Waterloo' (waarmee het kwartet in 1974 het Eurovisieongfestival won), 'Mamma Mia', 'Dancing Queen', 'The Winner Takes it All', 'Knowing Me, Knowing You', 'Super Trouper', 'Money Money Money', 'Fernando', 'SOS', 'Gimme! Gimme! Gimme!', 'Ring Ring', 'I Do I Do, I Do I Do', 'The Name of the Game', 'Chiquitita', 'Voulez-Vous', en 'I Have a Dream'.