Stevige omzetgroei voor Amazon, winst meer dan verdubbeld
Foto: AP

Amazon heeft de omzet afgelopen kwartaal flink zien groeien. Dat meldde het webwinkelbedrijf donderdag nabeurs. De onderneming profiteerde van een flinke stijging van het aantal onlineshoppers en een grotere vraag naar zijn clouddiensten.

Amazon rapporteerde een omzetgroei van 43 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot ruim 51 miljard dollar (42 miljard euro). De winst van de internetreus steeg in het eerste kwartaal van 2018 tot 1,6 miljard dollar, tegenover 725 miljoen dollar tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. Amazon boekt daarmee voor het tweede kwartaal op rij een winst van boven het miljard. Dat lukte het bedrijf nooit eerder.

De resultaten van Amazon werden goed ontvangen. Het aandeel stond donderdag fors hoger in de zogenoemde nabeurshandel (+6 procent om 23.30 uur Belgische tijd).

Het e-commercebedrijf ligt de laatste tijd nochtans flink onder vuur van de Amerikaanse president Donald Trump. Die beschuldigt het concern van oneerlijke concurrentie, omdat het onvoldoende zou betalen aan de Amerikaanse postdienst voor zijn pakjesleveringen kleine winkeliers in de Verenigde Staten zou schaden.