Brusselse ‘kermissaus’ te koop bij Delhaize
Foto: didden

De frietkramen op de Brusselse Zuidfoor pakten vorige zomer uit met ‘sauce kermesse’, een frietsaus ontwikkeld door sterrenchef Pierre Wynants. De saus is nu te koop bij Delhaize.

De frietjes op de Zuidfoor kregen vorig jaar een upgrade tot haute cuisine. Voor de gelegenheid ontwikkelde Pierre Wynants, de chef van sterrenrestaurant Comme Chez Soi, de ‘sauce kermesse’. De frietsaus (ontwikkeld door het Brusselse familiebedrijf Didden) is een combinatie van mayonaise, pickles en kruiden.

Bezoekers van de Zuidfoor waren er dol op, de frietkramen verkochten samen 900 kg van de saus. ‘Veel mensen die zelfs nog nooit naar de kermis waren geweest, vertelden me dat ze speciaal voor de saus afgezakt zijn naar Brussel’, klonk het toen bij een van de frietkramen. De saus werd na de Zuidfoor verdeeld in heel wat Belgische frituren, maar voortaan kan ze thuis op tafel worden geserveerd. De saus is nu te koop bij Delhaize.