Blik op de zoektocht naar de Reus
Foto: BELGAIMAGE

De zoektocht naar ‘de Reus’ van de Bende van Nijvel beheerst opnieuw de actualiteit en dus ook de actualiteitsprogramma’s. Dat is slecht nieuws voor wie vanavond geen zin heeft in Jef Vermassen.

1 GRILLMASTERS

Vier, 20.35-21.40 uur

Het favoriete programma van Alexia Leysen, Michel Vandenbosch, Tobias Leenaert en Morrissey. Vandaag bakken de duo’s hamburgers in een stal en klassieke rosbief op de Grillmasterhoeve. Benieuwd naar de cuisson!

2 CLOSE UP: JEAN-PAUL BELMONDO

NPO 2, 22.55-23.55 uur

Wij kennen Belmondo vooral als de clown uit flauwe boevenkomedies als L’as des as, en van Barbara Gandolfi, maar in de jaren 60 was hij de favoriete acteur van nouvelle-vague-regisseurs als Jean-Luc Godard en Louis Malle. Hij werd deze maand 90.

3 TEMPTATION ISLAND

Vijf, 21.15-23.05 uur

Het ene sociale experiment is het andere waard: probeer eens of u twee uur van deze hersendodende onzin kunt uitzitten zonder uw parket op te breken om zelf een kampvuurtje aan te maken. Na deze dubbele aflevering is er volgende week nog een terugblik, om af te kicken.

4 TERZAKE

Canvas, 20.00-20.40 uur

Zit het onderzoek naar de Bende van Nijvel op een dood spoor? Een vraag voor Diederik Palsterman en advocaat Jef Vermassen.

5 VAN GILS & GASTEN

Eén, 22.20-23.05 uur

Ook hier gaat advocaat Jef Vermassen in op de zoektocht naar de Reus, samen met zijn cliënt en Bendeslachtoffer David Van De Steen.

6 DE IDEALE WERELD

Canvas, 23.10-23.40 uur

De Nederlandse dichter en schrijver Bart Chabot is de gast van Otto-Jan Ham en Thomas Huyghe.

7 TYPHOON IN AMERIKA

NPO 3, 21.45-22.25 uur

De Nederlandse rapper Typhoon reist naar de VS, het land van zijn idool Martin Luther King. Vijftig jaar na de dood van de burgerrechtenactivist wil de rapper met eigen ogen zien wat er van Kings droom is geworden. Hij reist door de zwarte buurten van grote steden op zoek naar Kings geest.