Louis Vuitton brengt voor het eerst parfum voor mannen uit
Foto: rr
Louis Vuitton wil het mannelijke deel onder zijn publiek beter bedienen. Het Franse luxelabel brengt voor het eerst parfums voor mannen op de markt.

Mannen winnen aan belang in het universum van Louis Vutton. Nadat het modehuis vorige maand groots uitpakte met de aanstelling van Virgil Abloh voor zijn herenmodelijn, maakt het bedrijf nu bekend dat het voor het eerst een collectie parfums voor mannen introduceert.

De Franse parfumeur Jacques Cavallier Belletrud ontwikkelde meteen vijf verschillende geuren: L’Immensité, Nouveau monde, Orage, Sur la route en Au hasard. Ze zetten elk aroma’s centraal, afkomstig van alle uithoeken van de wereld. Zo is Nouveau monde onder meer samengesteld met cacao uit Ivoorkust en oud hout uit Bangladesh. Sur la route bundelt dan weer de geur van frisse citrusvruchten uit de Italiaanse regio Calabrië en perubalsem.

Louis Vuitton herlanceerde twee jaar geleden zijn parfumdivisie na een hiaat van zeventig jaar. Belletrud, die eerder de klassiekers L'Eau d'Issey by Issey MyakeMidnight Poison van Dior, Giorgio Armani's Acqua di Gio en Stella by Stella McCartney creëerde. kreeg toen ook al vrij spel bij de ontwikkeling van zeven vrouwengeuren.

De nieuwe parfums van Belletrud zijn vanaf 31 mei verkrijgbaar in de winkels van het modehuis in Antwerpen, Brussel en Knokke-Heist. Voor een flacon van 100 ml betaal je 210 euro.