Tom Dumoulin neemt Belg mee naar Giro om hem aan tweede eindzege te helpen
Foto: Photo News

Tom Dumoulin gaat met Team Sunweb voor zijn tweede opeenvolgende Girowinst. Ook de Belg Louis Vervaeke mag mee. Dat meldt Team Sunweb op zijn website.

De Nederlander Tom Dumoulin won vorig jaar zijn eerste grote ronde en wil ook dit jaar meestrijden voor de overwinning. Hij krijgt daarbij de steun van de 24-jarige Belg Louis Vervaeke. Ook zijn trouwe Nederlandse wegkapiteins Roy Curvers en Laurens ten Dam gaan mee.

“We gaan naar de Giro met hetzelfde doel als vorig jaar en willen opnieuw een goed resultaat met Tom Dumoulin behalen,” zegt ploegleider Marc Neef. “Tom Dumoulin, Sam Oomen en Louis Vervaeke zijn naar de Sierra Nevada getrokken om de Giro voor te bereiden. Op papier is de Giro nog lastiger dan vorig jaar, met meer klimmen en minder tijdritkilometers. We verwachten dus drie spannende weken. Onze selectie is een mix van getalenteerde klimmers en ervaren wegkapiteins. We gaan naar Israël met een sterke en zelfzekere ploeg en kijken uit naar de start van de Giro.” De Giro start op 4 mei in Jeruzalem.

De selectie van Team Sunweb in de Giro:

Tom Dumoulin (Ned), Roy Curvers (Ned), Laurens ten Dam (Ned), Chad Haga (VSt), Chris Hamilton (Aus), Lennard Hofstede (Ned), Sam Oomen (Ned), Louis Vervaeke (BEL)

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst Giro d’Italia 2018!