Ex-Noma-chef opent restaurant in Tokio
Frebel gaat de Noma-magie uitstrooien op de Japanse keuken (archiefbeeld van Noma) Foto: Photo News

De Duitse chef-kok Thomas Frebel werkte tien jaar lang in de keuken van Noma, maar opent nu zijn eigen restaurant in Tokio. Noma-chef René Redzepi zou een aantal keer per jaar een handje komen toesteken bij zijn pupil.

Het idee om een zaak te openen in Tokio is ontsproten na de succesrijke pop-up van het Deense Noma drie jaar geleden. Toen Redzepi en zijn team in 2015 vijf weken lang in de Japanse hoofdstad kwamen koken, stonden er niet minder dan 60.000 namen op de wachtlijst.

Wie toen de boot gemist heeft, krijgt nu een tweede kans om de Noma-keuken te proeven in het nieuwe restaurant Inua, dat op 29 juni de deuren opent. Vanaf vandaag kan een tafeltje worden gereserveerd.

‘Ik voelde een sterke connectie met Japan toen ik hier was met Noma. Ik werd aangetrokken door het landschap, de cultuur en de ingrediënten. Toen we vertrokken, was ik nog niet klaar met Japan’, aldus de 34-jarige Frebel over zijn beslissing om in de Japanse hoofdstad een restaurant te openen.

Frebel, die tien jaar aan de zijde van Redzepi heeft gewerkt in diens toprestaurant en samen met hem gerechten ontwikkelde, vertelde nog aan persagentschap Bloomberg dat zijn oude baas een aantal keren per jaar een gastoptreden zal maken in het restaurant.