Israël Cycling Academy rekent in Giro op Belgische kopman
Foto: Photo News

Israël Cycling Academy heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de komende Ronde van Italië (4-27 mei), die start in het thuisland van de procontinentale ploeg. Onze landgenoot Ben Hermans start als kopman van het achttal. Het wordt voor de Limburger zijn vierde Giro, vorig jaar moest hij opgeven door ziekte.

Naast Hermans rekent Israël Cycling Academy op een bont gezelschap. De Australiër Zakkari Dempster, de Spanjaard Ruben Plaza, de Canadees Guillaume Boivin, de Let Krists Neilands, de Italiaan Kristian Sbaragli en de Israëliërs Guy Niv en Guy Sagiv vervolledigen het team. Voor die laatste twee wordt het hun debuut. Ze worden zelfs de eerste Israëliërs ooit die aan een grote ronde deelnemen.

De Giro start op 4 mei in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem met een individuele tijdrit. Ook de twee volgende ritten vinden op Israëlisch grondgebied plaats. Na een rustdag op 7 mei verplaatst het peloton zich naar Italië.

Selectie Israël Cycling Academy:

Guillaume Boivin (Can), Zakkari Dempster (Aus), Ben Hermans (BEL), Krists Neilands (Let), Guy Niv (Isr), Ruben Plaza (Spa), Guy Sagiv (Isr), Kristian Sbaragli (Ita)