Amerikaanse seriemoordenaar gearresteerd na zoektocht van 42 jaar
Foto: Photo News

Na een zoektocht van meer dan veertig jaar is de Amerikaanse politie er woensdag in geslaagd een 72-jarige seriemoordenaar te arresteren. De voormalige politieagent zou 12 moorden en minstens 50 verkrachtingen op zijn geweten hebben.

De intussen bejaarde man terroriseerde in de jaren zeventig en tachtig onder meer Sacramento, de hoofdstad van de staat Californië. Ook in het zuiden van de staat maakte hij meerdere slachtoffers.

De dader raakte bekend als de ‘Golden State Killer’, naar de bijnaam van Californië. Maar hij werd ook de ‘East Area Rapist’ en de ‘Original Night Stalker’ genoemd. Speurders noemen de moorden die hij pleegde ‘de gruwelijkste zaken die ze ooit moesten onderzoeken’.

Amerikaanse seriemoordenaar gearresteerd na zoektocht van 42 jaar
De politie doorzoekt het huis van DeAngelo in Sacramento Foto: Photo News

Na 42 jaar is hij dan toch ontmaskerd. De seriemoordenaar blijkt nu Joseph James DeAngelo te heten, is intussen 72 jaar oud en woonde al die tijd nog steeds in Sacramento. De speurders konden de identiteit van de dader bevestigen door zijn DNA-materiaal te vergelijken met sporen die op de plaatsen delict waren verzameld. Al die tijd hadden ze slechts enkele vage robotfoto’s, gemaakt op basis van onder meer de getuigenis van een vrouw die aan hem wist te ontsnappen.

DeAngelo werd gearresteerd en kan niet op borgtocht vrijkomen. Er werden hem alvast twee moorden ten laste gelegd.